Annons


Nyårsfest med blommor, grönska och lite glitter

Nyårsafton! Det är ju ofta en alldeles fantastisk känsla det där att byta år. Börja på något nytt! Vi har firat på många olika sätt de senaste åren, nu är vi tillbaka i småbarnslivet och firar med några andra barnfamiljer och knytkalas. Och hur man än firar, med stort kalas eller liten mysig middag, så vill man ju göra det extra fint och festligt den här kvällen. Här kommer härlig inspiration till det!

Annons

Nyårstips, blommor, dukning

Med grönska kommer man långt. Att lägga gröna kvistar eller slingor av murgröna mitt på bordet är en fin och enkel idé.

Nyårstips, blommor, dukning

En liten kvist eller blomma på varje tallrik ger fin känsla.

Nyårstips, blommor, dukning

Taklök funkar också fint som dekoration, lite stjärnlik.

Nyårsafton silverbestick

Har du gamla silverbestick, ärvda eller fyndade på loppis, så är detta tillfället att ta fram dem och kanske putsa lite om det behövs. Att duka med gammalt silver ger så härlig festkänsla.

Nyårstips, blommor, dukning

Det kan räcka bra med bara grönska på bordet, men vill du ha blombuketter så tänk på att hålla blommorna låga så att man kan se och prata över dem. Eucalyptus och blommor i krämiga färger, rosor, ranunkler, tulpaner är en vacker kombination.

Nyårstips, blommor, dukning, guldfärgade fjädrar

För extra glitter och piff så tycker jag att den här fjädergirlagen ser drömskt vacker ut och verkar enkel att göra. Spreja lim på nedre delen av fjädern, strö glitter över. Låt fjädrarna torka lite och bind några stycken efter varandra på ett snöre som en girlang. Klart!

Nyår tomtebloss

Och glöm inte tomteblossen. Superfestligt, enkelt fixat och ofarligt om man jämför med raketer, som jag är lite rädd för.

Hoppas dessa tips gav dig fin känsla inför torsdag! Själv känner jag mig väldigt pepp på att fira och att börja ett nytt år!

Hos Patrik på Brass&Gold och Anette på Inredningshjälpen får du fler nyårsidéer, och Sofia på Mokkasin visar sin juldukning, som jag tycker funkar minst lika bra till nyår.

LÄS OCKSÅ

SENASTE NYTT FRÅN FEMINA